Etichete

, , , ,


apusenii liberiPe siteul http://www.apusenii-liberi.ro este accesibilă varianta online a numărului 3 al ziarului “Apusenii liberi” al Campaniei Salvaţi Roşia Montană. Au ieşit de la tipar 150.000 de exemplare care vor fi distribuite zilele acestea prin toată ţara, mai ales în localităţile unde oamenii nu acces la internet.
“Acest număr al “Apusenilor Liberi” tratează în mod special problema legii de distrugere a Roşiei Montane propuse de Guvern şi dezbătută de Parlament în această toamnă. Articolele prezintă informaţie relevantă pentru abandonarea proiectului minier, informație de cele mai multe ori evitată de instituţiile media ce difuzează reclamele companiei miniere.”, se arată pe siteul campaniei.

În prezentarea noului număr al ziarului se subliniază că şi tirajul şi conţinutul editorial precum şi distribuiţia ziarului sunt realizate pe bază de voluntariat. Articolele prezintă criticile aduse de Alburnus Maior proiectului de minerit de la Roşia Montană în dorinţa de a sparge blocada media impusă de anumite televiziuni şi publicaţii, prezentând acele informaţii sensibile pentru companie şi politicienii ce susţin flagrant sau pe ascuns proiectul minier”, se menţionează în prezentarea noului număr al ziarului. În jur de 30.000 de exemplare vor fi împărţite moţilor din Munţii Apuseni, aceasta fiind singura modalitate de informare corectă a acestora, care primesc mai ales ştiri convenabile companiei.

Prima pagină a ziarului lansează o chemare la solidaritate şi anunţă o mobilizare generală a moţilor pentru 19 octombrie,la ora 14, la Câmpeni, judeţul Alba.
Protestele continuă şi în Apuseni, întrucât revendicările manifestanţilor nu au fost îndeplinite, autorităţile continuă să facă lobby pentru proiectul minier şi au intenția de a distrage atenția de la gravele prevederi ilegale din propunerea de lege.

http://issuu.com/saverosiamontana/docs/no3_apuseniiliberi/6?e=0/5165949

Reclame