Etichete

, ,


sindicatul__viitorul_mineritului__roia_montana__moi_din_apuseni__fii_alaturi_de_noiSindicatul Viitorul Mineritului a reacţionat prin vocea preşedintelui, Cristian Albu, la decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA): “În ce ţară s-a mai văzut ca oamenii să nu poată cere locuri de muncă, prin orice modalitate legală?”
E declară de a dreptul şocat de această decizie pe care o consideră “n precedent periculos la adresa libertăţii de exprimare în România, un drept democratic câştigat cu greu.”
“Dacă nu suntem de acord cu ceva, cerem să fie interzis – cu regret o spunem, aşa a acţionat acum CNA, dar acesta nu este un principiu democratic, pentru o ţară europeană liberă!”, se arată în comunicat.

În continuare preşedintele de sindicat afirmă că toţi cei care apar în acele spoturi publicitare şi-au spsu părerea lor despre importanţa mineritului pentru crearea locurilor de muncă. L-aş crede, dacă nu aş fi văzut-o pe doamna Sanda tricotind nişte expresii greu de reprodus înainte de miezul nopţii!
Cu toate acestea Cristian Albu subliniază:
“Cerem CNA să reexamineze spoturile respective, care respectă atât litera, cât şi spiritul legii. CNA este o instituţie publică, al cărei rol este să apere și să reglementeze dreptul la liberă exprimare, nu să-l îngrădească. Iar noi dorim să ne cerem dreptul la muncă, un alt drept fundamental, prin orice modalitate permisă de lege, inclusiv prin publicitate TV.”
Şi dacă vi se pare că minerii pot fi reduşi la tăcere printr-o simplăî decizie a CNA v-aţi înşelat!
“Sindicatul Viitorul Mineritului nu se va lăsa intimidat de astfel de acţiuni şi va lupta, în condiţiile legii, până la obţinerea locurilor de muncă atât de necesare în Roşia Montană!”, încheie pe un ton revoluţionar, preşedintele SVM, Cristian Albu.

Anunțuri