Etichete

, , , , ,


rosia„Cei 33 de mineri care şi-au riscat sănătatea stând blocaţi în subteran 5 zile vor protesta paşnic, sâmbătă, 19 octombrie, reintrând în subteran timp de câteva ore. Gestul lor vine în sprijinul locurilor de muncă şi arată că susţinătorii mineritului manifestă paşnic, spre deosebire de ONG-urile anti-minerit care au recurs la violenţă.
Condamnăm acţiunile anti-sociale şi anti-româneşti ale ONG-urilor protestatare împotriva locurilor de muncă în minerit. Cerem acestor ONG-uri să înceteze cu provocările şi violenţa! Este inadmisibil ca un cetăţean al statului român, care este şi demnitar, sa fie atacat cu pietre de protestatari. Condamnăm atitudinea protestatarilor care instigă la violenţă în protestele anti-Roşia Montană!
Vrem să tragem un semnal de alarmă asupra acestor ONG-uri care ne învrăjbesc pe unii împotriva altora la noi acasă. De exemplu, ce caută ONG-urile acestea să fabrice proteste la Câmpeni? De unde au bani să plătească autocare, protestatari şi materiale de propagandă anti-minerit şi anti-locuri de muncă?
Dorim să înţeleagă toată ţara că în Munţii Apuseni moţii susţin mineritul. Vom lupta pentru dreptul nostru la locuri de muncă şi la o viaţă decentă, la noi acasă, din minerit. Cerem românilor SOLIDARITATE cu soarta noastră! Avem nevoie de locuri de muncă, avem nevoie de dezvoltarea zonei, avem nevoie de pace şi linişte.
Doamne-ajută!”
Semnează comunicatul Cristian Albu, Preşedinte al Sindicatului Viitorul Mineritului de la Roşia Montană.

Reclame