Etichete

,


Autobuz_B_12_SJZ_Protestatari_coboara_h._13_26_30b8e8Un nou comunicat de la Sindicatul Viitorul Mineritului de la Roşia Montană acuză ONG-urile că ar instiga la violenţă.Condamnăm public protestul ONG-urilor de astăzi din Câmpeni. “Fără forţă nu facem nimic. Trebuie să mergem la Roşia Montană şi să-i scoatem afară din ţară. Avem şi coase, şi securi şi topoare, avem tot ce ne trebuie” (sunt făcute din carton, n.red.)– iată ce am văzut la televizor că s-a declarat azi la Câmpeni. ONG-urile instigă la violenţă, ameninţându-ne că vin peste noi la Roşia Montană să ne scoată cu forţa afară din ţară!(Se interpretează eronat: cei de la Câmpeni spuneau că nu vor investitori mincinosi în ţară, n.red.) Nu este posibil aşa ceva, într-un stat de drept! Solicităm autorităţilor să ia măsuri urgente de a asigura pacea socială în zona Munţilor Apuseni. Este dreptul nostru de cetăţeni ai României de a cere locuri de muncă şi de a crede în dezvoltarea zonei prin minerit. (În proclamaţia citită la Câmpeni oamenii cer dezvoltarea infrastructurii, a turismului, a diferitelor activitati specifice zonei, printre care a creşterii animalelor, cer locuri de muncă reale etc.nota red.)

Mai mult, SVM aduce probe că protestul “moţilor din Câmpeni” este unul fabricat de către ONG-uri, finanţate să organizeze acest gen de proteste”, se arată în comunicat.

Microbus_CJ_37_ROD_Protestarari_coboara_h.13_14_254359Nu e un secret că la adunarea de la Câmpeni au participat susiţinători din marile oraşe ale ţării, unii dintre ei luând cuvântul în faţa mulţimii pe care i-a asigurat că vor rămâne solidari cu lupta moţilor.

“Membrii Sindicatului ”Viitorul Mineritului” au avut iniţiativa de a observa toate mijloacele de transport care au intrat astăzi în localitatea Câmpeni şi au constatat că zeci de maşini şi autocare cu numere de Cluj, Bucureşti, Timisoara sau alte oraşe transportau oameni la protestul ”localnicilor din Câmpeni”-se spune în comunicat.

În mai multe rânduri oamenii adunaţi în centrul localităţii Câmpeni au scandat lozinci despre solidaritate şi au  subliniat că salvând Roşia Montană “salvăm România”. Vorbitorii au menţionat că ei susţin şi protestul ţăranilor de la Pungeşti şi cheamă toţi românii la solidaritate, dar sindicaliştii de la Roşia Mointană consideră protestul unul fabricat şi că “nu are nimic în comun cu voinţa reală a oamenilor din comunitate.”

pung
Potrivit vechiului dicton, divide et impera, dacă asta s-a vrut, asta avem! Se poate domni în voie, poporul e împărţit în două: şi unii şi alţii sunt săraci lipiţi, dar se ceartă!

Anunțuri