Etichete

, , , , , , ,


protest-subteran-mineri-rosia-montana-22-septembrie-300x160Am arat netul în zadar căutând cea mai mică ştire despre protestul celor 33 de mineri de la Roşia Montană, care sâmbătă ar fi trebuit să se blocheze din nou în mină, după cum a anunţat preşedintele lor de sindicat, Cristian Albu. De astă dată nu am mai primit nici comunicat decât unul în care se condamnă marea adunare de la Câmpeni, considerată „făcătură” şi organizată de „extremişti”.
Abia acum câteva minute am dat de o postare pe facebook şi de alta în ziarul Alba24.ro, în care lângă o imagine luată de la protestul organizat pentru presă, la câteva zile după eliberarea celor 33 de mineri de premierul Ponta, se arată: „Cei 33 de mineri care s-au blocat timp de cinci zile în galeria Cătălina-Monuleşti de la Roşia Montană au intrat din nou în subteran, sâmbătă, pentru două ore, cerând aprobarea proiectului minier de extragere a aurului şi locuri de muncă. În paralel, la intrarea în galerie, aproximativ 300 de oameni, angajaţi ai companiei miniere, rude ale minerilor şi localnici au protestat cerând aprobarea proiectului de la Roşia Montană.”
Cristi Albu, probabil, n- a mai avut timpul necesar să-mi trimită obişnuitul comunicat şi se pare că nici transmisiune de la faţa locului nu s-a mai făcut! Dacă totuşi au protestat, înseamnă că protestul din adâncuri a fost acoperit de marea adunare de la Câmpeni!

Reclame