Etichete

, , , , ,


09tComisia de Muncă a Senatului ia în dezbatere, astăzi, trei proiecte de lege care vizează acordarea unor zile libere pentru angajaţi. O iniţiativă legislativă propusă de senatorul liberal Puiu Haşotti vizează declararea zilei de 10 Mai (Ziua Regalităţii) sărbătoare naţională. Ideea a fost agreată şi de preşedintele PNL, Crin Antonescu. O altă propunere legislativă susţine „instituirea celei de-a treia zi de Paşte drept sărbătoare legală în care nu se lucrează”. În plus, pe ordinea de zi se află şi Propunerea legislativă privind modificarea art.139 alin.1 din Legea nr.53/2003, Codul Muncii, prin care se vrea ca 21 mai, Ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, să fie declarată sărbătoare legală.
Codul Muncii prevede 12 sărbători legale: 1 şi 2 ianuarie; prima şi a doua zi de Paşti – în 2012, aceste zile au fost in 15 si 16 aprilie; 1 mai – în 2012; prima si a doua zi de Rusalii – in 2012, aceste zile au fost in 3 si 4 iunie; Adormirea Maicii Domnului – 15 august; Sfântul Andrei – 30 noiembrie; 1 decembrie – Ziua Naţională a României; prima şi a doua zi de Crăciun – 25 si 26 decembrie.
Dacă aceste zile pică în zi nelucrătoare, sâmbătă sau duminică…e trist! Dacă nu, salariaţii imediat pun de o mini vacanţă, de un weekend prelungit, cărora tocmai aleşii noştri le dau tonul!

(imaginea tinart)

Anunțuri