Etichete

, , , , , ,


1 flashmobLa comanda statului nazist din 1938, în perioada de 9-13 noiembrie casele evreilor din oraşele şi satele Reichului au fost devastate, aproape toate sinagogile au fost distruse, incendiate, sute de evrei au fost omorâţi în bătaie, iar zeci de mii au fost transportaţi în lagăre de concentrare. În jur de 8000 de magazine evreieşti ale căror geamuri au fost sparte cu barosul au umplut străzile cu cioburi de sticlă, de unde a rămas denumirea progromului din nopţile de noiembrie, Kristallnacht. Pentru a comemora tristele evenimente petrecute în urmă cu 75 de ani şi pentru a marca Ziua Internaţională Împotriva Fascismului şi Antisemitismului, Asociaţia Divers Târgu Mureş a organizat un Flashmob vineri, la statuia Holocaustului din municipiu. Evenimentul se alătură Campaniei Internaţionale “Elimină Ura!”, iniţiată de Reţeaua Europeană UNITED for Intercultural Action.
flashmob 2
„Dorim să atragem atenţia asupra faptului că intoleranţa încă nu este de domeniul trecutului, ci continuă să se manifeste zi de zi sub diferite forme. Genocidul care s-a petrecut în urma Nopţii de Cristal a fost posibil şi pentru că erau foarte puţine voci care se împotriveau răspândirii urii generate de politica nazistă. Generaţiile prezentului nu sunt vinovate pentru tragediile trecutului, trebuie însă să-şi asume responsabilitatea asigurării unui prezent şi viitor lipsit de ură, intoleranţă şi violenţă. Trebuie totodată să înţelegem că tăcerea este în continuare, aşa cum a fost acum 75 de ani, mobilul care încurajează răspândirea urii”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei Divers. ( Sursa Citynews)
flashmob 3
5
Alex Poczo: „A fost frumos, desi si a fost putina lume, important e ca au fost cei de la mass-media si ei o sa transmita mai departe gandurile si mesajele noastre.”

Anunțuri