Etichete

, , , , , , , , ,


OLYMPUS DIGITAL CAMERAAm avut toate condiţiile asigurate ca lupta lui Willy Schuster din Moşna să rămână sub voalul tăcerii, consemnată fiind cel mult într-un proces verbal întocmit de poliţistul local.Cu toate acestea iată că a ieşit la iveală o poveste interesantă, ceva de science fiction de secol XXI.
Cine este Willy Schuster?
help willyUn cetăţean din comuna Moşna, judeţul Sibiu, posesor de fermă bio în comună şi care, de un timp, culege cabluri cu capse de pe proprietatea lui, unde a găsit şi dinamită din belsug, absolut nepăzită de nimeni.Cablurile aparţin unei firme de prospecţiuni geologice care ar avea de lucru exact pe tarlaua acestuia, fără ştirea sau acordul lui Willy Schuster.A strâns zeci de metrui de cabluri şi a sechestrat şi un autoturism aparţinând Societăţii de Prospecţiuni SA, pe care a dat-o în judecată pentru tulburare de posesie.„Moşna e sub asediu, zeci şi zeci de maşini de securitate, autobuze cu muncitori, maşini de firmă sunt ca o armată de ocupaţie acolo. Monica a făcut poze în faţa Bisericii, maşina ei a fost blocată de 2 maşini de securitate, ea ameninţată, era doar cu fetiţă în maşină. Tot satul este cablat, pe străzi, pe sub porţi peste tot sunt cabluri. În faţa casei lui Willy agenţii se securitate discutam cum să îl bată, a auzit discuţia asta un copil, noroc că era o maşina cu sibieni la Willy, acum s-au retras. Eu nu înţeleg de ce nu ies sătenii toţi să taie cablurile alea, pentru firma de securitate e imposibil să supravegheze tot, un om în 5 sec. a tăiat cablul, a dispărut într-o curte, a ieşit prin grădina prin spate şi chiar dacă vin cei de la firma de securitate în 3 minute nu mai găsesc pe cel care a tăiat cablul. Sătenii ar fi trebuit să se organizeze şi să taie toţi în 100 de locuri simultan, ar putea bloca aşa simplu toată acţiunea Tender”, scrie unul dintre activiştii Save Roşia Montana pe Facebook.
A apărut îndemnul Help Willy şi oamenii i-au sărit în ajutor.
Peste noapte ţiganii din Moşun s-au trezit cu cablurile prin curţile lor.

Urmăriţi mai jos filmuleţul când vine poliţistul să-i ceară înapoi de la Willy cablurile societăţii de prospecţiuni, pentru că acestea „nu-i aparţin”.

Duminică voluntarii ajutaţi de localnici au început o acţiune de „decablare”.
redau din blogul Civicul Ardelean
Aprox. la ora 18 directorul lucrarilor seismice al firmei PROSPECTIUNI, Ghe. Daianu – cel care ii amenintase si jignise in dimineata zilei de azi pe voluntari – s-a deplasat la caminul cultural din Alma Vii, intentionand sa-si recupereze cablurile luate de protestatari. Aparent, Daianu nu intelese avertismentul sever pe care-l primise in dimineata zilei de azi din partea protestatarilor, astfel incat a trebuit sa fie aparat la Alma Vii de catre Jandarmii inca prezenti la evenimentul de protest. A fugit apoi cu masina, lovind-o de un stalp.
Protestul de la Mosna si Alma Vii nu s-a incheiat in seara aceasta.
Succesiunea si varietatea evenimentelor dramatice de azi, evenimente dominata de protestatari si localnici interpunctata de gafele de un penibilism greu de egalat al reprezentantului s.c. PROSPECTIUNI, prefigureaza o intensificare a luptei si, in cazul optim pentru s.c. PROSPECTIUNI S.A., oprirea lucrarilor. Continuarea lor va insemna o escaladare inevitabila si extinderea lor la nivelul intregii tari – cu repercusiuni dramatice asupra s.c. PROSPECTIUNI S.A. si a beneficiarului s.c. ROMGAZ S.A., resp. a cursului lor de actiuni la bursa din Londra.
Un pronostic: In maxim 1-2 saptamani s.c. PROSPECTIUNI S.A. va inceta lucrarile de explorare din sudul Transilvaniei.
Hans Hedrich
FOTOGRAFIILE VICTORIEI
Oamenii inving o corporatie agresiva si serviciul de paza al acesteia – Politia si Jandarmeria acceptand, neputincioase, de fapt realiste – si cu simpatie ascunsa -, victoria.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

daianu1
(Fotograf: Catalin Grosu)

Anunțuri