Etichete

, , ,


dsc022711Zilele acestea se poartă descentralizarea. Cum altfel decât cu scandal. Zice-se că oraşul nostru e singurul din ţară care lasă bazele sportive în grija Ministerului Tineretului şi Sportului, deşi acestea ar trebui să fie ale târgumureşenilor. Pentru acest sacrilegiu se face vinovat un târgumureşean, deputat de Mureş, pe nume Borbely Laszlo, care semnează amendamentul “ticălos ce lasă oraşul fără patrimonial său legitim”.
Recunosc că nu e latura mea forte descâlcirea acestor probleme tenebroase, dar ca un simplu cetăţean judec în felul următor această ştire. Clubul Sportiv Mureşul Târgu Mureş sau Ştrandul 1 Mai de ani de zile e ştrand numai cu numele. Arată mizerabil. Patinoarul artificial, acela pe care l-a început chiar Borbely să-l construiască cred că e mai sănătos să nu încarce bugetul şi aşa sărac al urbei. Sala Polivalentă…hm, acolo se ţin meciurile de baschet, concerte, serbările de sfârşit de an universitar şi nu i-ar strica o renovare. Ce nu înţeleg eu prea bine, dacă baza sportivă aparţine ministerului, noi nu mai avem voie să le folosim? Vine ministerul şi le scoate la vânzare ori le ia sub braţ şi pleacă cu ele? Ori… cel care acum le cedează în preajma alegerilor locale din 2016 va face o şmecherie ca să le readucă glorios oraşului pozând în eroul ce merită votat?
Oricum ar fi, titlul de o şchioapă din ziarul primăriei distribuit gratuit (!) trâmbiţează o porcărie de zile mari: “UDMR fură baza sportivă a oraşului”. Asta ar trebui să înţeleg din cele mai de sus. Pentru că deputatul de Mureş e de la UDMR şi el semnează acel amendament. Înseamnă că Ministerul Tineretului a fost furat deja de UDMR! Măi să fie! Şi când te gândeşti că actualul primar şi fostul candidat s-au certat cândva pe primărie, acum de ce nu s-ar certa pe bazele sportive?
Încă nu e nimic bătut în cuie, se va discuta amendamentul abia săptămâna aceasta, dar un pic de zarvă niciodată nu strică! Ne mai trezeşte din amorţeală!
Ca la demonstraţia paşnică din faţa prefecturii, vineri, protest la care jandarmii au asistat ca la teatru, neavând nevoie de nicio intervenţie.
„Miting impotriva unor decizii luate prin legea descentralizarii. Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Mures au asigurat masurile de ordine publica la mitingul din data de 22.11.2013 intre orele 09.30 – 11.00. Pe parcursul desfasurarii acestui eveniment nu au fost probleme deosebite”, potrivit comunicatuluin IJJ MUreş.
1461132_238926496272258_1946876086_n
1452391_238926269605614_40549819_n

Reclame