Etichete

, , , , , , ,


imagesViceprimarul PNL din Târgu Mureş, Ionela Ciotlăuş, a prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, propunerile de taxe şi impozite pe anul 2014, susţinând că Primăria propune introducerea unei taxe noi, de înmormântare, în valoare de 30 de lei.O altă propunere de majorare ar putea fi aplicată la taxa de păstrare a sicriului timp de trei zile la capelă, de la 28 la 50 de lei. De asemenea pentru „pentru utilizarea apei la executarea de lucrări funerare” dar şi de ocupare parţială a domeniului public, pe timpul lucrărilor. „Consumăm nişte apă – pentru execuţie ramă mormânt, de la 12 lei la 20 de lei şi pentru execuţie criptă, de la 15 lei la 30 de lei. Pe bucată, de data aceasta nu e pe metri cubi, nu-i contorizează nimeni. Taxă ocupare parţială a domeniului public, pentru depozitarea materialelor de construcţie – deci dacă-mi aduc doi saci de ciment, că cineva vrea să toarne acolo placa respectivă funerară, de la şase lei la 60 de lei pe metru pătrat pe zi”, a afirmat viceprimarul citat de Mediafax.
Şi dacă tot vorbea de majorat taxe, a prezentat propunerile Primăriei şi pentru majorarea taxelor de intrare la complexul de agrement şi sport „Mureşul”, de la 5 lei la 11 lei pentru adulţi şi de la 2 lei la 5,5 lei pentru copii.
Viceprimarul Ionela Ciotlăuş şi-a exprimat părerea că fără aceste majorări de taxe va trebui să renunţăm la o serie de „cheltuieli inutile”, precum „chermeze publice de patru milioane de lei pe an, beculeţe ornamentale de două milioane de lei pe an şi finanţarea unor cluburi sportive private cu 15 milioane de lei pe an”, menţionând că liberalii (3 din 23 de consilieri)nu vor vota la şedinţa de joi a Consiliului Local propunerile de majorare a taxelor.
Directorul Serviciului Public de Utilităţi Municipale din cadrul Primăriei Târgu Mureş, Mircea Moldovan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că el a făcut propunerile menţionate de viceprimar, spunând că, în cazul în care vor fi aprobate, noua taxă de înmormântare şi majorările la celelalte tarife vor fi plătite de firmele cu activităţi în domeniul funerar.
Primarul municipiului Târgu Mureş, dr, Dorin Florea a declarat că acestea sunt doar propuneri făcute de direcţiile de specialitate care vor fi analizate de Consiliul Local.
Despre majorarea suplimentară a impozitelor şi taxelor locale pentru persoanele fizice cu mai mult de 20%, Dorin Florea crede că „Este o şmecherie. (…), care împovărează o masă mare a populaţiei, îţi aduc o creştere de maxim trei-cinci la sută”.
Sursa:www.mediafax.ro

Reclame