Etichete

, , ,


petardeServiciul de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Mureş a declanşat o amplă acţiune de verificare, la nivel judeţean, a modului de respectare a legii privind regimul materiilor explozive.
Scopul acţiunii este prevenirea şi combaterea încălcării normelor legislative şi desfăşurarea operaţiunilor cu obiecte artizanale din amestecuri pirotehnice.
În cadrul acţiunii sunt verificate societăţile comerciale care au achiziţionat articole pirotehnice de la societăţile importatoare, inclusiv locurile de depozitare, în vederea stabilirii scopului de achiziţionare şi a modului de asigurare a securităţii acestora.
Prin Legea nr.406/2006, s-a interzis comercializarea către persoanele fizice a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II – IV, T.1, T.2, precum şi a artificiilor din categoria “obiecte zburătoare luminoase” şi a pocnitorilor din clasa I.
Persoanele juridice autorizate în condiţiile legii pot folosi aceste obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice numai în interes propriu şi numai în locurile autorizate.
Obiectele artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice ce pot fi comercializate de către persoanele juridice autorizate sunt obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici, de tipul artificiilor, cu o masă maximă de amestec pirotehnic de trei grame (de exemplu: Steluţe, Lumânări scânteietoare, Jerbe cu scântei, Minifacle, Minisori, Inele de foc, Sateliţi).

Sancţiunea pentru încălcarea acestor norme legale este închisoarea de la 3 luni la un an.

“Poliţiştii vor desfăşura toate activităţile necesare pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, precum şi pentru prevenirea producerii unor accidente sau pagube materiale pe fondul folosirii necorespunzătoare sau ilegale a obiectelor artizanale”, se arată în comunicatul IPJ Mureş.

Mă întreb cum rămâne cu cei mulţi care anunţă pe siteurile de mica publicitate: „Artificii si petarde la cele mai avantajoase preturi, en-gros si en-detail. Nu ratati!!! „Ei nu au auzit de aceste reglementări ori ele se referă doar la judeţul MureşP

Anunțuri