Etichete

, , , , ,


60546066Dacă etichetele bilingve cu preţul cepei din pieţele de zi din Târgu Mureş, au tulburat într-atât apele, încât a fost nevoie de o chetă ardeleană pentru a plăti amenda, în 22 noiembrie au apărut imense bannere bilingve, cu inscripţia Oraş pedepsit, fără să-i sară nimănui în ochi.1471108_611837632186191_1284872914_n-300x218
“Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a depus, luni,(26 noiembrie) o plângere prealabilă la Primăria Târgu Mureş şi la Poliţia Locală, cerând identificarea autorilor şi înlăturarea bannerelor apărute în municipiu, care îl acuză, alături de liderul Uniunii, Kelemen Hunor, că ar fi “pedepsit” oraşul.”, scrie Punctul.
“UDMR fură baza sportivă a oraşului,” titra şi singurul ziar bilingv al municipiului, editat de Primărie, prezentând doar punctual de vedere al autorului, care nu şi-a semnat articolul. “Furtul” se referea la Parcul Municipal şi la Ştrandul 1 Mai aflat în paragină, ce au fost lăsate în grija Ministerului Tineretului şi Sportului. Deputatul Borbely a explicat unei publicaţii maghiare,. “Transindex” ce câştigă oraşul dacă aceste două baze sportive rămân la minister. “Târgu Mureşul se află în situaţia norocoasă de a avea două baze sportive, rămase la nivel guvernamental, aflate la 70 de metri una de alta, deoarece aceasta este condiţia de a putea fi organizate aici competiţii sportive europene şi mondiale. Cele două baze sportive pot fi legate cu un tunel dinamic, ca în cazul în care una dintre baze are o problemă, competiţia să poată fi continuată pe cealaltă! Acest lucru nu se putea obţine numai dacă bazele rămân la minister. Astfel Târgu Mureş poate fi unul din cele opt oraşe din ţară unde un centru de excelenţă sportivă poate funcţiona din buget central”, a spus Borbely.
Om trăi şi om vedea!

Anunțuri