Etichete

, ,


1Adolescenţa şi tinereţea reprezintă perioade din viaţă pe care fiecare încearcă să le savureze din plin şi să le prelungească atât cât poate. Unii reuşesc acest lucru, alţii se maturizează sau îmbătrânesc înainte de vreme. Din diverse motive – dorinţa de aventură, influenţa anturajului, probleme financiare, familiale sau faptul că uneori tinerii doresc să obţină prea mult în timp foarte scurt, aceştia  ajung în sfera criminalităţii.

 Delincvenţa juvenilă este un segment al criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, având în vedere faptul că tinerii pot cădea cu uşurinţă în capcana infracţionalităţii, luând în considerare caracteristicile vârstei – teribilism în orice domeniu şi dorinţa de a gusta noul la orice pas.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu Penitenciarul Tg.Mureş a derulat, în cursul anilor şcolari 2011- 2012 şi 2012-2013, un proiect de prevenire a delincvenţei juvenile intitulat „DESCHIDE-ŢI MINTEA, NU FI ÎNCHIS!”, constând în organizarea de întâlniri între grupuri de elevi de liceu şi persoane tinere aflate în stare privativă de libertate.        

O astfel de întâlnire a fost organizată în data de  27 noiembrie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, împreună cu elevi ai Colegiului Silvic Gurghiu şi cei ai Liceului cu Program Sportiv din Târgu Mureş.

Elevii au avut ocazia să afle direct de la cei de vârste apropiate lor, ce înseamnă viaţa după gratii, cu îngrădiri ale libertăţii şi schimbarea sensului valorilor precedente încarcerării, astfel punîndu-se în valoare potenţialul educativ al experienţelor de viaţă ale persoanelor private de libertate.

3

            La activităţi au participat  70 elevi care au manifestat un viu interes faţă de tema aleasă.

Anunțuri