Etichete

, , ,


Miner cutting coal underground at Blaencuffin coal mine a privately owned drift mine on mountainside above Pontypool South WalesÎn această seară, deşi preşedintele şi premierul nu au ajuns la numitor comun privind aprobarea bugetului pe 2014, Traian Băsescu a promis să semneze bugetul Asigurărilor Sociale, îmediat ce va ajunge la el. Șeful statului a precizat că nu a primit legea bugetului încă, dar o va putea analiza, înainte de a lua o decizie, până pe 29 decembrie.Iar Mariana Câmpeanu promite: „Dacă nu vom avea un buget promulgat pentru luna ianuarie, in luna următoare promulgării acestuia vor primi toţi banii pe câte luni o să fie nevoie, în funcţie de data la care va fi promulgat bugetul. În bloc, pentru ca banii sunt prevăzuţi a fi acordaţi din luna ianuarie”, potrivit România Tv.
Între timp comentariile curg pe pagina doamnei ministru a Muncii, cu întrebări, reproşuri şi explicaţii.
Unii ne reproşează celor din mass media, că nu ne-am bătut capul ca să înţelegem cum stă treaba cu grupa 1 de muncă. Mea cupla, am încercat, dar mai mult n-am ce face! Domnii din Parlament ar trebui să înţeleagă ce votează şi să angajeze pe cineva care stăpâneşte îndeajuns limba română, astfel încât să înţeleagă mai întâi ei, cei care compun textele şi pădurea de amendamente, mulţimea de reveniri, adăugiri şi republicări, ca să fie clar pentru toată lumea. Dacă 2 şi cu 2 fac 4, apoi aşa să fie! Legea să fie lege!
Acestea fiind zise, să vedem ce mai reproşează oamenii aflaţi în situaţia de a fi interesaţi de povestea grupei 1 de muncă, mai mult decât o crainică TV sau un truditor în presă.miner
Despre dezinformare scrie D.Toderasului Mocanului”Stimati jurnalisti, va rugam sa va informati, FMI nu a interzis nimic depre grupa 1 de munca (atunci ar fi interzis trecerea presedintilor CJ, primari, prefecti in grupa speciala cf Legii 263/2010!, care se trece pe sestache in parlament, dupa ce le-au majorat salariile tot pe sestache). Acesta este pretextul gasit de madam Campeanu, pentru ticalosia aceea de propunere inaintata de Comisia de Munca spre adoptare catre Camera Deputatilor. O aberatie de propunere! De aceea s-a retras de pe ordinea de zi! Pe langa faptul ca nu reparau nimic, ci dimpotriva, se mai faceau si de rusine, ca neprofesionisti! Informati-va, cititi legile, cititi Raportul Comisiei de Munca si veti intelege ce ”reparatie” au trambitat ca fac.
Poate că nu ştiaţi, Mariana Câmpeanu a ajuns în Parlament ca senator ales în Colegiul uninominal 3 din Circumscripţia electorală nr.22 Hunedoara. De aceea susţine căp doreşte să rezolve problema grupei 1 de muncă, cu atât mai mult căp în Hunedoara sunt mineri, siderurgişti, metalurgişti, cei care lucrează în condiţii de toxicitate, de noxe ridicate sau la temperaturi extreme, oamni care ar putea beneficia de reintroducerea grupei I de muncă.
„Astfel, pentru fiecare 6 luni de lucru acestor categorii profesionale li s-ar calcula un an de stagiu, orele suplimentare ar fi plătitie dublu şi ar putea ieşi la pensie înainte de termen. De exemplu, cei care au lucrat in minerit şi au stagiul complet de cotizare, de 35 de ani, se pot pensiona cu 12 ani mai devreme. De asemenea, cei care au cotizat 16 ani ca mineri se pot pensiona cu cinci ani mai devreme. Efortul bugetar a fost calculat la circa 200 de milioane de lei, respectiv 45 de milioane de euro”, potrivit Ziarul Hunedoreanului.
Seamănă cu povestea cocosului rosu!

Anunțuri