Etichete

, , , , , ,


imagesRevenirea la ceea ce Guvernul Boc a tăiat de la grupele I şi II de muncă este un obiectiv politic al Guvernului, pe care l-am asumat, l-am bugetat în anul 2014. Într-adevăr, însă, nu a fost agreat încă forma finală cu partenerii noştri internaţionali, Comisia Europeană şi FMI. Ei vor fi în ianuarie la Bucureşti. Pe baza noului buget adoptat, arătând că există acei bani şi arătând că nu există un deficit bugetar, eu sunt convins că din a doua jumătate a anului putem să facem şi acest lucru”, a declarat la România TV Victor Ponta, citat de Mediafax.
Toate bune şi frumoase, numai că în continuare primesc mesaje de la cei care sunt direct interesaţi de problema grupei 1 de muncă, din care rezultă că e doar praf în ochi. Nu e ceea ce vor petiţionarii. Iată de ce:”(pentru că)noi tocmai acest tabel pe care l-au aprobat ei,il cerem sa fie interzis. Si daca imi permiteti sa va spun, tabelul asta cu reducerea de ex. la 16 ani este de 5 ani, nu corespunde nici pe departe cu ceea ce s-a promis si nici cu revenirea mult trambitata de ei la ce a fost inainte. Daca va uitati in plx 717/2011 sau in rapotul celor trei propuneri, tabelul care a fost aprobat tacit de Senat e total altceva. Ei prin tabelul asta fac o reducere numai de 3 luni si un pic si mai si ne restrictioneaza pana in 31.12.2016, dar nu ne incadram sa iesim pana la termenul precizat de ei, cei care au trebuit sa iasa au iesit dupa tabelul celalalt demult. Pentru noi este numai politic totul si de reparat nimic.Ba mai mult cei care au pana in sase ani, nu beneficiaza de nimic. (…)e o minciuna tot ceea ce vor sa faca si apoi sa se impauneze ca au reparat si ei au dat ceea ce au stricat ceilalti”, se arată în mesajul trimis de L.P.
Nu pot adăuga decât cei care trebuie să înţeleagă, să-l audă!
Update
Într-o conferinţă de presă susţinută de senator PDL Tiberiu Prodan, azi, 6 decembrie, se precizează: „Potrivit legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pensionarii care au fost încadraţi în grupele a II-a şi a I-a de muncă beneficiază de o creştere a punctajelor anuale realizate cu 50 la sută pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă şi cu 25 la sută pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă„. (sursa cotidianul.ro)

Anunțuri