parlament 2Institutul de Politici Publice (IPP) a lansat ieri un ghid intitulat „Pagini parlamentare – Cum îţi găseşti aleşii?” , ghid ce poate fi găsit la IPP şi face parte dintr-un program finanţat de Trust For Civil Society in Central and Eastern Europe.”Ghidul nu este numai o carte de telefoane, ci conţine şi sfaturi utile din experienţa IPP”, a spus Violeta Alexandru,citat de Mediafax.
Ghidul cuprinde datele de contact ale fiecărui deputat şi senator, data naşterii, studiile acestuia, numărul de mandate, structura şi reprezentativitatea în Parlament, circuitul proiectelor de lege, precum şi modul în care poate fi contactat.
Parlamentarii pot fi contactaţi, potrivit ghidului, în colegiu sau în circumscripţia în care au fost aleşi, la grupul parlamentar de care aparţin, în comisiile de specialitate sau la partidele din care fac parte. „Cu siguranţă, cea mai utilă şi eficientă cale de comunicare cu parlamentarul este întâlnirea directă. În acest fel vă puteţi asigura personal că înţelege exact problema cu care vă confruntaţi şi puteţi afla cât de dispus este parlamentarul abordat de a se implica în campania sau acţiunea făcută”, se arată în ghidul parlamentarului.

Sfaturi utile

„Argumentaţi-vă opiniile cu documentele şi fiţi pregătiţi să explicaţi succint semnificaţia acestora. Ascultaţi cu atenţie şi încercaţi să anticipaţi contraargumentele parlamentarului pentru a fi pregătiţi să răspundeţi. Aveţi în vedere că în prima fază vizita dvs. este una de informare, solicitaţi un termen în care vă poate oferi un răspuns. (…) Limitaţi vizita la cât este necesar. Fiţi prompţi în a înţelege dacă vă poate ajuta sau nu”, se mai arată în ghidul lansat luni, 9 decembrie 2013, la IPP.

(sursa foto: facebook)

Anunțuri