Etichete

, ,


Traian-Basescu2Cu puţin înainte de miezul nopţii pe siteul preşedintelui Traian Băsescu a fost postat un comunicat de presă referitor la semnarea legii referendumului.
„Ref.: Decret semnat de președintele României, domnul Traian Băsescu, sâmbătă, 14 decembrie a.c.
Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat sâmbătă, 14 decembrie a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului.
Departamentul de Comunicare Publică
14 Decembrie 2013”
Actul normativ prevede că un referendum este declarat valid dacă la urne se prezintă 30% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale.
Legea a fost contestată de Traian Băsescu la Curtea Constituţională, însă judecătorii au stabilit că reglementarea nu încalcă legea fundamentală, cu condiţia să devină aplicabilă la un an de la intrarea în vigoare. Liderii USL intenţionează să organizeze referendumul pentru revizuirea Constituţiei odată cu al doilea tur al al alegerilor prezidenţiale de anul viitor, motiv pentru care şeful statului a încercat să amâne cât mai mult intrarea în vigoare a legii, potrivit DigiTv

Anunțuri