Etichete

, , , ,


munciiMariana Câmpeanu, ministrul Muncii, a explicat întârzierea alocațiilor:
„Sunt cauze obiective şi subiective. Atunci când se schimbă un sistem, mai ales în contabilitate, apar sincope. Şi acum ca să o spunem cinstit, şi prea multe zile libere strică. Am început lucrul pe 6 ianuarie, atunci s-au deschis şi conturile în trezorerie, atunci s-au făcut şi plăţile. E adevărat că salariaţii de la AJPIS-uri (n.r. Agenţiile judeţene pentru plăti şi inspecţie socială) au stat şi pe 6 şi pe 7 până seară târziu ca să poată să recupereze din întârzierea celor 3 zile pe care le-ar fi avut la dispoziţie dacă am fi început pe 3 ianuarie”, a explicat ministrul Muncii întârzierea alocațiilor, în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.

Aceasta a explicat că s-au schimbat formularele și codurile IBAN, completând că aceasta este o metodologie europeană pe care România trebuia să o aplice mai demult.

Mariana Câmpeanu și-a cerut scuze față de persoanele care au fost afectate de întârzierea alocațiilor, a ajutoarelor sociale și a indemnizațiilor, adăugând că speră ca această situație să nu se mai repete.

Ministrul Muncii a menționat că în bugetul pentru anul 2014 nu este prevăzută o majorare a alocațiilor celor 3 milioane 800 de copii pentru că nu s-a găsit încă o sursă bugetară care să acopere o astfel de majorare.
sursa Digi 24

Anunțuri