Etichete

, , , , , ,


A-smartphone-660x439Varga Zsigmond, coordonatorul Serviciului de Ambulanţă Samaritanus din Târgu Mureş, str. Budiului nr. 101, a prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, aplicaţia pentru telefoane mobile prin care se poate solicita ajutor şi se poate transmite locaţia exactă.
Aplicaţia se poate descărca pe telefoane inteligente şi, în cazul acţionării butonului de panică, se transmite o alertă către dispeceratul Samaritanus.
sam 1
„Prin interfata aplicaţiei, apăsând pe butonul „Panică” se transmite mesajul de alertă către dispeceratul nostru, impreună cu datele de identificare, date medicale despre utilizator, alergii la medicamente precum şi harta cu localizarea exactă, harta fiind generată pe 2 sisteme de către aplicaţie, respectiv GSM şi GPS.
sam 2

sam 3
În următoarele 5 secunde în dispecerat va fi sesizată alarma de panică cu date şi localizare,” a explicat coordonatorul Varga Zsigmond, adăugând că harta care se transmite salvatorilor are localizarea geografică şi GPS şi timpul estimat de ajungere la locul solicitării.

„Aplicaţia este de anul trecut, nu de-acum, îmi pare rău că nu am putut lua legătura cu cei care se aflau în acea situaţie să le spunem să descarce această aplicaţie şi să transmită mesajul către noi (este vorba de accidentul aviatic din Apuseni, nota red..) Aplicaţia se referă la un sistem de comunicare în timp real a unor situaţii de urgenţă, utilizat de orice persoană care transmite date medicale, boli cronice, alergii la medicamente, vârstă, sex şi localizare pe harta utilizatorului către un dispecerat (…) Tuturor serviciilor de ambulanţă din România îl dăm gratuit, personalizat pe numărul lor de telefon, ca acest mesaj să apară în zona lor de acţiune. Spre exemplu, dacă e vorba de Prahova sau Braşov, orice serviciu de ambulanţă poate lua legătura cu noi, le dăm gratuit această aplicaţie pentru ca oamenii să poată cere ajutor în caz de nevoie”, a declarat la conferinţă de presă, Varga Zsigmond.

Reclame