Etichete

, ,


DSCN8503Au început în forţă lucrările de amenajare şi întreţinere anunţată de Primărie. Au fost schimbaţi stâlpii de iluminat, cablurile de electricitate au fost îngropate. S-au toaletat copacii dintre blocuri. Au ieşit la iveală şi blocurile ale căror existenţă le bănuiam doar ascunse după perdeaua de copaci. Scepticii deplâng acum soarta copacilor măcelăriţi, cunoscătorii spun însă, că o să înverzească! În orice caz, e mult mai aerisit şi îngrijit spaţiul verde, parcurile sunt frumos întreţinute, astfel că, decretez cu mândrie locală: cartierul nostru e cel mai frumos din oraş!
DSCN8501
Şi a mai apărut ceva: zebra cu încetinător! Pe vechile treceri de pietoni au turnat asfalt, înalt ca un deluţ, cu urcuş şi coborâş, spre maxima satisfacţie a şoferilor! Cu câţiva metri înainte de această „piedică în calea uitării” sunt semne antiprost, pictate pe asfalt pentru limitarea vitezei la 30km/h, dar cei care se cred şmecheri şi intră în viteză sunt uşor săltaţi în aer, ca dincolo de zebră maşina lor să se dea cu botul de carosabil.
Doar după mişcarea buzelor deduc urările de bine rostite de şoferi, mai ales că pe o distanţă de 100-200 de metri au parte de trei asemenea zebre, frumos colorate de altfel.(Roşu, galben şi alb).
Venind dinspre Calea Sighişoarei, cu viteză, ajung la prima zebră la intersecţia ce duce spre Super, la doi paşi e trecerea de la Darina şi la alţi doi paşi e trecerea de la Biserică.
Parcă ar fi un parc de distracţii: sus-jos, sus-jos, una după alta trec maşinile pe zebra cu încetinitor în timp ce o altă coloană se formează dinspre străzile lăturalnice, aşteptând să le vină şi lor rândul la hula-hop!
DSCN8505
După câte ştiu fiecare candidat la permisul de conducere auto trebuie să treacă un examen din codul rutier, acolo li se spune probabil că semnul de zebră ce înseamnă şi că trebuie să încetinească măcar pentru a preveni accidentele. Dar ce să mai zici, dacă şi cu zebra cu încetinător şi cu doi trecători, sunt unii şoferi care se pare că mai stau pe gânduri să oprească sau să zboare peste trecere?
DSCN8502
Dacă altfel nu-i chip să îi disciplineze pe şoferi, asta e! Deşi cu atâta asfalt turnat pe carosabil municipalitatea ar fi putut repara trotuarul plin de gropi şi fisuri, iar pe şoferii care nu cunosc încă semnele de circulaţie, ar fi trebuit să-i trimită înapoi la şcoală! Părerea mea!

Anunțuri