Etichete

, ,


acteCitesc azi pe blogul lui Chinezu un fel de îndemn adresat românilor pentru plata online a impozitului către stat. Ataşat are şi un tabel cu puţinele oraşe unde se găsesc POS.uri unde se pot efectua între anumite ore, aceste plăţi cu cardul şi un link către siteul unde se găseşte o listă mai amplă despre toate localităţile unde funcţionează ghişeul online.În Târgu Mureş,Ghiseul.ro funcţionează de cel puţin doi ani, după câte ştiu, în orice caz, eu cam de atunci plătesc impozitul „de acasă, de la calculator”.
Mobilizată de îndemnul lui Chinezu care ne cerea să difuzăm ştirea, că poate mai sunt „nou-născuţi”care nu auziseră încă de această modalitate de plată, mi-am căutat scrisoarea primită de la primărie, în 2010? 2011?, prin care eram educaţi despre paşii de urmat ca să evităm statul la cozi pe la administraţiile locale.
Simplu de tot. Cu condiţia să ai un card bancar valabil şi alimentat adecvat. Intri pe site, cu nume si parolă primite în plic sigilat de la primărie. Schimbi parola, pentru liniştea ta sufletească, urmezi indicaţiile pas cu pas, înregistrezi cardul (aici sunt unele giumbuşlucuri din motive de securitate, dar cu puţină logică se pot desluşi), după care alegi din tabelul ataşat ce taxe vrei să achiţi, de aici doar un click te mai desparte de aprobarea plăţii. Restul merge de la sine. Dovada scrisă a tranzacţiei ce urma să vină pe email nu o să vină, dar sub tabel va apărea scris negru pe alb că nu mai ai datorii. Şi asta e cel mai important, nu-i aşa?
Încă un atu dacă mai staţi pe gânduri cu plata, până pe 31 martie beneficiaţi de un bonus de 10% dacă achitaţi impozitul integral!

Anunțuri