Etichete

, , , ,


diicotPoliţiştii brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Mureş, Suceava, Cluj-Napoca şi Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Târgu Mureş şi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă, împreună cu jandarmi şi cu suportul de specialitate asigurat de SRI, au efectuat în cursul zilei de ieri, 20 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Acţiunea a avut loc în judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor şi Sălaj.
„Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2012, membrii grupării organizate, prin intermediul a trei societăţi comerciale din judeţul Mureş, controlate de mai mulţi cetăţeni sirieni, ar fi aprovizionat mai multe firme cu marfă achiziţionată din spaţiul intracomunitar, prin interpunerea altor societăţi comerciale din judeţul Bistriţa-Năsăud.
Aceste societăţi ar fi emis facturi către firmele deţinute de cetăţenii sirieni, documente care erau înregistrate în evidenţa contabilă a beneficiarilor reali. Ulterior, societăţile interpuse nu ar fi plătit T.V.A. – ul aferent vânzărilor fictive către societăţile deţinute de cetăţenii sirieni, ajungând să acumuleze datorii semnificative către bugetul de stat, motiv pentru care au fost aduse în stare de insolvenţă de către administratorii de fapt. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 1,6 milioane de lei, reprezentând T.V.A. de plată.”, potrivit comunicatului Poliţiei Române.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au fost conduse şi audiate 15 persoane, se mai precizează în comunicat.

Sursa foto Qmagazine

Anunțuri