Etichete

, ,


ziare comSub coordonarea D.I.I.C.OT. Serviciul Teritorial Tg. Mureş, organele de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O Tg. Mureş, în colaborare cu structurile similare de combatere a criminalităţii organizate de pe raza a 17 judeţe, cu sprijinul SRI-Direcţia Judeţeană de Informaţii Mureş, specialişti din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Gruparea Mobilă de Jandarmi Regele Ferdinand I şi IJJ Mureş şi Bistriţa Năsăud, în dosarul penal cu nr.27/D/P/2013,in 31 martie 2014 au organizat şi desfăşurat o acţiune complexă pe raza a 4 judeţe, în vederea probării activităţii infracţionale a unei grupări organizate specializate în comercializarea fără forme legale a legumelor şi fructelor achiziţionate din spaţiul intracomunitar, având ca scop eludarea impozitului pe venit şi a TVA ului aferent şi reintroducerea sumelor de bani astfel obţinute în circuitul legal.
Au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare la adresele de domiciliu/reşedinţă şi sediile unor persoane fizice şi juridice.
În urma activităţilor efectuate au fost identificate şi ridicate sumele de 233.000 lei şi 29.000 euro, ce nu au putut fi justificate de către persoanele implicate în activitatea infracţională.
În cauză continuându-se cercetările s-a stabilit, până în prezent, un prejudiciu de 720 de mii de euro. S-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de 4 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, faptă prev şi ped. de art. 367 alin. 1 C.P., evaziune fiscală, faptă prev. şi ped. de art. 9 alin. 1 lit. c din Legea 241/2005 şi spălare de bani, faptă prev şi ped. de art. 29 alin. 1 lit. a,c din Legea 656/2002, luându-se faţă de aceştia, de către procurorul de caz din cadrul DIICOT-S.T. Tg. Mureş măsura reţinerii pe 24 de ore, urmând a fi prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă. se arată în comunicatul semnat de ŞEF BRIGADĂ, BÎLTAG DUMITRU, Comisar şef de poliţie.
Foto: ilustratie, ziare.com

Reclame