Etichete

, , ,


medicamente-ieftineAţi văzut la TV reclama aceea… melodioasă, despre farmacia… „cordului”! Hai să nu-i mai fac reclamă, dându-i numele,că oricum nu e de bine!
O doamnă respectabilă mi-a povestit ieri, destul de revoltată chiar şi după o tabletă de distonocalm, ce a păţit la o astfel de famacie din Dâmbul Pietros. Client obişnuit al farmaciei, a mai observat şi altădată că duduia uită să-i dea chitanţă sau că îi cere un preţ mai umflat,dar cum se întâmpla să mai fie şi grăbită a mers pe varianta „avem încredere, deşi ar trebui să verificăm”!
Ieri în schimb, a avut neinspirata idee de a -i cere chitanţa după ce a plătit suma cerută de farmacistă. Văzând că suma nu corespunde, s-a uitat mai atentă şi ce să vezi? Pe bon nu erau decât două dintre cele trei articole plătite. Când i-a atras atenţia, duduia a vrut să adauge cu creionul 6,40 lei, cât lipsea de pe bon ca să dea suma plătită. Refuzul doamnei de a accepta aşa ceva, a fost urmat de nişte explicaţii aberante, după care a fost rugată să revină după – masa că i se va elibera o altă chitanţă. Având nevoie de o chitanţă valabilă, doamna s-a întors aşa cum i se ceruse, „mai târziu”.Deşi nu era nici un alt client în farmacie, farmacista i-a strigat din uşa laboratorului să aştepte. „De ce să aştept?” s-a mirat doamna. „Nu vorbeam cu dumneavoastră”, a zis urnindu-se spre tejghea cu viteza melcului duduia. Doamna i-a explicat pe un ton civilizat că nu se cade să trateze astfel clienţii pentru că niciodată nu ştii cu cine ai de a face. Dacă vezi o persoană mai în etate nu înseamnă că trebuie să o tratezi ca pe ultimul om. Duduia a bombănit un fel de scuze, încercând să-i explice doamnei de ce i-a calculat 17 lei şi ceva pentru cele trei produse farmaceutice şi de ce numai două articole figurau pe bonul fiscal. După aceste explicaţii împănate cu expresii precum „soft”, „cod” şi alte cuvinte menite să bage omul în ceaţă, înţelegând că nu merge cu bonul scris de mână, duduia i-a promis că pe a doua zi îi va face chitanţa fiscală corectă.
Oare câte drumuri trebuie să facă un client pentru a primi o factură valabilă?
O fi farmacia…”cordului”, dar umblă cu minciuna!

Reclame