Etichete

, ,


10489952_310876359074641_6423176747237502717_nConstat cu satisfacţie nedisimulată că postarea cu „cele mai frumoase scări din urbea mea” este apreciată de tot mai mulţi, deşi după cum am aflat, încă nici nu era finisată lucrarea pe care am decretat-o fiind cea mai frumoasă!

Ce am aflat despre Digital Transilvania

„Vopsirea scarilor Rakoczi face parte dintr-un proiect mai amplu, numit Digital Transilvania, care are ca obiectiv principal atragerea turistilor in municipiul Targu Mures. Ideea vopsirii scarilor cu un model digital (din pixeli) a venit din partea membrilor asociatiei Green Art Tour, in primavara anului 2014. Proiectul picturii de tip street-art al scarilor Rakoczi se numeste Digital Transilvania. Acesta a fost implementat in parteneriat cu Liceul Vocational de Arta din Targu Mures, sub indrumarea profesorilor Kolumban-Kantor Zita si Renata Veer. Elevii care au participat atat la concursul de idei pentru designul scarilor cat si la vopsirea acestora sunt urmatorii: Orza Teodora (coordonatorul grupului), Sava Larisa, Duca Andreea, Gliga Bogdana, Baciu Raluca, Farkas Andreea, Simon Boroka, Iordache Rudolf, David Kasler, Vida Krisztina, Cojan Carina, Turk Andreas, Nagy Deia, Csegoldi Norbert. In realizarea acestui proiect au participat si voluntari locali ,nationali si internationali.Interventia cu vopsele nepermanente (pe baza de apa) asupra scarilor Rakoczi a fost avizata de Primaria Municipiului Targu Mures si Ministerul Culturii. Tema designului este una digitala, realizata pe baza de pixeli, reprezentand motive traditionale ardelenesti.

Desi scarile Rakoczi nu sunt prevazute in lista monumentelor istorice din judetul Mures, speram ca prin intermediul proiectului Digital Transilvania, acestea sa devina un punct de atractie pentru turisti.

 

Nici nu ar trebui să-i pomenim pe cei care s-au burzuluit văzând „sacrilegiul” făcut scărilor cenuşii, mai ales că nişte spălaţi pe creieri au dus la extrem indignarea, căutând să şteargă cu…acetonă opera de artă a unor elevi de liceu. Mare e grădina şi unii mai sar gardul!

iată şi modelul după care s-a lucrat:

modelul

 

 

 

 

Anunțuri