1-masiniPoate că greşesc, dar pentru mine taxiul e mijlocul de transport la care, ziua, nu decurg decât atunci când am bagaje sau sunt în întârziere. În rest, nu mi se pare normal să dau banii pe taxi, când am abonamentul de autobus în buzunar! Zilele trecute aveam de cărat cumpărăturile, deci am apelat la primul taxi pe care l-am găsit la ieşirea din magazin. Nici nu m-am uitat de la ce firmă e şi nici că l-aş fi luat dacă aveam de ales! Băiatul de la volan vorbea nestingherit la telefon, nici că-i păsa că am de băgat marfa în portbagaj. Într-un târziu a catadicsit să coboare, a supravegheat cu stoicism până am depus totul în portbagaj, l-a închis apoi şi am pornit. Un cortegiu funerar ne-ar fi putut invidia pentru lentoarea cu care ne deplasam. A mai încetinit-nu ştiu cum a reuşit, că aproape că nu ne mişcam-ca să dea o hârtie unui coleg ce tocmai intra în parcare. Nu am făcut cincizeci de metri şi deja eram la jumătatea sumei cu care venisem încoace-eram în întârziere. I-am expus punctul meu de vedere, m-a asigurat că tariful a crescut de anul trecut, dar după remarca mea a decuplat cârâitoarea de pe ceasul ce începea să taxeze mai rezonabil. Şi am încercat să ne deplasăm mai repejor. După ce a intrat pe sens interzis şi părea că nu vom scăpa fără bătaie de la şoferii celor  trei maşini pe lângă care s-a strecurat la milimetru, în timp ce ploua cu înjurături-cel puţin asta citeam de pe buzele oamenilor, dar nici gesticulaţia lor nu părea să semene a bezele!

Supravieţuind pasajului presărat cu serpentine-după ce că era sens unic, mi-am dat seama că va trebui să-i fiu copilot, că altfel ne rătăcim! Îl întorc de pe stânga, dar la următoarea stradă eu îi zic dreapta , el o ia tot la stânga! „Unde mergem?” -îl întreb. „Păi n-aţi zis”…şi repetă adresa. „Şi? Crezi că vreau să vizitez oraşul?”-simţeam că explodez!Trebuia să fii prost grămadă să nu te prinzi că mă ducea înapoi, cu o două străzi mai jos, dar paralel cu cea pe care tocmai venisem!

Într-un târziu am găsit strada la dreapta, de unde l-am ghidat până aproape de bloc. N-am riscat să-l pun să treacă strada de teamă să nu mă ducă iar cine ştie pe ce coclauri! Mi-a dat chitanţă (minune!), a deschis portbagajul, mi-a dat restul corect şi a mormăit şi un salut la plecare. Degeaba!Dacă ar fi fost cinstit i-aş fi dat un ciubuc, dar a încercat să mă fenteze…Poate că, totuşi,  era începător!

Anunțuri