url.jpgŞi iar am ajuns în posesia unei scrisori, de astă dată un mesaj electoral. Sub semnătura preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, pe o coală A4, hârtie semi glossy, au fost tipărite 450.000 de exemplare de scrisori. „Siguranţă pentru comunitate”, pe o treime din copertă,  „Ne expunem pentru drepturile comunităţii! Reprezentăm interesul maghiar! Luptăm ca să obţinem ce ni se cuvine” 5iunie, pe altă treime şi  pe a treia treime stă scris: „Sarcina UDMR-ului să apere comunitatea maghiară, să-i creeze siguranţa. UDMR este singura şi responsabila organizaţie politică puternică, organizaţie care şi până acum a activat pentru dezvoltarea aşezărilor  locuite de maghiari, a construit comunitatea. Aceasta este responsabilitatea noastră şi astăzi. Mai mulţi şi mai mai mult vrem să facem, să depunem o muncă mai bună în autoguvernare. Pentru asta vă cerem susţinerea dvs!”

Pe verso:

Stimatul meu concetăţean!

În 5 iunie vom avea alegeri locale. Pentru comunitatea noastră are o importanţă majoră prezenţa puternică în autoguvernare: interesul maghiar trebuie reprezentat peste tot  unde se iau decizii despre noi, unde putem construi, dezvolta comunitatea noastră.

Pentru aşezările noastre una dintre cele mai mari provocări înseamnă exodul tinerilor noştri din ţară. UDMR activează ca tinerii să aibă mai multe şanse. Vrem susţinere pentru întemeierea unui cămin, înlesniri fiscale pentru tinerii întreprinzători.

Familiile maghiare au nevoie de mare ajutor, au nevoie de susţinere: propunem scăderea impozitului pe venit şi a cheltuielilor la utilităţi pentru familiile numeroase.

Învăţământul în limba maghiară este importantă, dar accentul azi se pune deja pe calitatea educaţiei, pe degrevarea copiilor şi pe cunoştinţe competitive.

Scopul nostru este să întărim reprezentarea maghiarilor: mai mulţi primari şi mai mulţi consilieri să se preocupe de dezvoltarea aşezământului, ca să se poată simţi în siguranţă comunitatea maghiară. Ne putem ridica pentru adevărul nostru, putem să ne apărăm drepturile  dacă suntem puternici şi uniţi, dacă oamenii maghiari  se duc în număr mare la vot. Această alegere nu vorbeşte doar despre primarii noştri, despre consilierii noştri, dar şi despre siguranţa comunităţii noastre.

În ultima vreme comunitatea noastră a fost atacată de nenumărate ori, în urma cărora a slăbit sentimentul siguranţei noastre.Trebuie să acţionăm ca să schimbăm această situaţie, ca bunurile noastre să nu poată fi retrocedate prin hotărâri judecătoreşti, drepturile noastre să nu fie ciobite de diferitele abuzuri ale forţelor de ordine, să nu îndepărteze de pe instituţiile noastre înscripţiile bilingve pe cale judecătorească, denunţătorii de meserie.

UDMR are azi din nou  ca datorie cea mai importantă să creeze siguranţa pentru maghiarii din Transilvania. Vă rog susţineţi şi dvs.puternica reprezentanţă, care poate apăra comunitatea.

DSC_0606.jpg

 

Cu stimă, Kelemen Hunor, preşedinte UDMR”

 

 

 

 

 

Asta conţine scrisoarea, scrisă într-o  maghiară… limbaj de lemn. Un fel de traducere dintr-un proces verbal…”Kelemen Hunor este un politician român de etnie maghiară din România, ales începând cu legislatura 2000-2004 deputat de Harghita din partea UDMR”., dacă e să cităm wikipedia. Întrebările care ar putea urma, să le puneţi dvs!

 

 

 

 

Reclame