horse-423419_960_720.jpgVoi, cei care  trudiţi undeva pe câmpul muncii, vă confruntaţi cu tot felul de manifestări ce contravin lozincilor fluturate în campania electorală, pe vremuri de restrişte sau pur şi simplu atunci, când ar putea fi nevoie de ajutorul vostru cât de mic, ca să fiţi la număr măcar!

Nu am să înţeleg niciodată de ce se foloseşte dubla măsură? Cei care zic una şi fac alta, cred că purtăm cu toţi ochelari pentru cai? Că nu ne dăm seama ce se întâmplă? După ce unii sunt „mai egali” decât alţii, cei „mai puţin egali” mai sunt şi desconsideraţi: dă-le pace că şi-aşa nu observă! Şi ce dacă observă?! Au cumva curajul să mişte în front? Nţţ!

Totul se învârte în jurul banilor. Ochiul dracului veghează asupra tuturor acţiunilor noastre!

Chiar dacă e clar ca lumina zilei, că avem de a face cu un sfertodoct, paralel cu meseria pentru care încasează nişte bani, sub crâncena ameninţare că, „de nu  vă place alta(ul) mama nu mai face, dar vă pot lăsa cu ochii în soare”, toată lumea execută o repriză de „ciocul mic şi joc de gleznă”, urmată de o pauză de cinci minute. După care se reia exerciţiul. Nu de alta, dar trebuie să-i lăsăm timpul necesar bietului truditor pentru a produce încă o inestimabilă operă de artă. Să ne aşezăm apoi frumos ochelarii pentru cai, şi să trecem cu vederea următoarea imbecilitate, acceptând cu seninătate, că omul greşeşte numai pentru că munceşte! Că de n-ar munci…! Că de şi-ar pune mintea la contribuţie încercând să facă ceva inspirat din puţul adânc al gândirii sale bântuit  de neuronul stingher,  ar veni pompierii în fugă, convinşi că arde ferma de porci!

Ei, când e vorba de altcineva, mai puţin egal, ne dăm drumul la gură lăsând jocul de gleznă pentru următoarea repriză! Şi facem uz de …dubla măsură! Că doar nu suntem la fel, nu-i aşa? Unii mai umblă şi cu ocaua mică!

Asta da,  acum, chiar că m-am răcorit!

 

Reclame